Menu wigilijne 2025

Sprawdź menu

TYLKO DLA FIRM I GRUP ZORGANIZOWANYCH
Brak możliwości rezerwacji 23.12.2025 i 24.12.2025

Menu 1

170 zł / osobę

Zupy

jedna do wyboru
  • Barszcz czerwony

    z pasztecikiem faszerowanym kapustą i grzybami

  • Esencjonalna zupa grzybowa

    z kluskami

Platery ciepłe

dwie porcje na osobę
  • Złociste dzwonka karpia smażone w mące
  • Dorsz czarny w chrupiącej panierce
  • Kluski z makiem
  • Domowe pierogi z kapustą i grzybami
  • Pieczony schab ze śliwką w sosie pieczeniowym

Dodatki

  • Kapusta wigilijna modra korzenna
  • Staropolska kapusta z grochem
  • Gotowane ziemniaki z koperkiem
  • Domowe kluski śląskie
  • Aromatyczny sos piernikowy

Desery

jeden do wyboru
  • Sernik piernikowy z polewą czekoladową
  • Tradycyjny makowiec zawijany

Napoje

  • Kawa
  • Herbata
  • Woda w karafkach

Menu 2

220 zł / osobę

Zupy

jedna do wyboru
  • Barszcz czerwony

    z pasztecikiem faszerowanym kapustą i grzybami

  • Esencjonalna zupa grzybowa

    z kluskami

Platery ciepłe

dwie porcje na osobę
  • Złociste dzwonka karpia smażone w mące
  • Dorsz czarny w chrupiącej panierce
  • Kluski z makiem
  • Domowe pierogi z kapustą i grzybami
  • Polędwiczka wieprzowa w sosie z leśnych grzybów

Platery zimne

  • Śledź w oleju
  • Śledź pod śmietanową pierzynką
  • Tradycyjna ryba po grecku
  • Sałatka jarzynowa

    kolorowa klasyka polskiego stołu

  • Delikatny pasztet wieprzowy z żurawiną
  • Pieczywo, masło

Dodatki

  • Kapusta wigilijna modra korzenna
  • Staropolska kapusta z grochem
  • Gotowane ziemniaki z koperkiem
  • Domowe kluski śląskie
  • Aromatyczny sos piernikowy

Desery

jeden do wyboru
  • Sernik piernikowy z polewą czekoladową
  • Tradycyjny makowiec zawijany

Napoje

  • Kawa
  • Herbata
  • Woda w karafkach

Menu talerzowe

170 zł / osobę

Zupy

jedna do wyboru
  • Barszcz czerwony

    z pasztecikiem faszerowanym kapustą i grzybami

  • Esencjonalna zupa grzybowa

    z kluskami

Przystawki

  • Tatar śledziowy

    z ziemniakiem i gotowanym jajkiem

  • Delikatny pasztet wieprzowy

    na chlebie z sosem żurawinowym

Danie główne

jedno do wyboru na osobę
  • Smażone dzwonko karpia

    z purée ziemniaczanym, z kapustą modrą korzenną i sosem piernikowym

  • Dorsz czarny

    w chrupiącej panierce z purée ziemniaczanym, kapustą modrą korzenną i sosem piernikowym

  • Polędwiczka wieprzowa

    w sosie grzybowym, domowe kluski śląskie, buraczki na zimno

Desery

jeden do wyboru
  • Sernik piernikowy z polewą czekoladową
  • Tradycyjny makowiec zawijany

Napoje

  • Kawa
  • Herbata
  • Woda w karafkach